Ingefær - roten til en gladere kropp

Skrevet av Kristin Bjørge - 12 Jun 2014 Matvarer

Vet du at ingerfærrot har betennelsesdempende egenskaper? Ingefær har blitt brukt som medisin i tusener av år, og urten anses som viktig i både tradisjonell kinesisk medisin, ayurvedisk medisin og japansk medisin. Ingefær har vært brukt mot kvalme, ødemer, magesmerter, betennelser, revmatisme og kramper. Noen sverger også til urten ved forkjølelse. Ikke noe er bedre enn en god kopp te med fersk ingefær når forkjølelsen setter inn.

Ingefær er svært rik på antioksidanter, med gingerol som det viktigste virkestoffet. Urten kan som antiinflammatorisk middel således bidra til å beskytte cellene våre mot skade, og kanskje også beskytte mot kreft. På grunn av dens betennelsesdempende egenskaper har urten en effekt mot smerter i leddene. Ingefær kan senke kolesterolet og virke gunstig inn på fordøyelsessystemet med kvalme og smertestillende egenskaper. Det ser også ut til at den har en effekt mot menstruasjonssmerter og morgenkvalme ved graviditet.

Ingefær selges som malt krydder, frisk eller tørket rot, eller som kapsler med kosttilskudd. Ingefær blir regnet som et trygt naturlegemiddel, men noen grupper bør være forsiktige ved bruk av urten til dette formålet; gravide, ammende, personer med blødningsforstyrrelser og hjertesykdom, og personer med kjent allergi mot ingefær.

bilde 2 (53).JPG

Jeg bruker fersk ingefær i matlagingen og i drikke. Den kan inkluderes i mange ulike retter. Jeg har blant annet brukt den i wok og i suppe. I tillegg til te bruker jeg av og til en god bit i smoothie. Det er veldig godt!

Den beste måten å skrelle ingefær på er å bruke en skje. På den måten skjærer du ikke av mer enn nødvendig. HER er en liten videosnutt som viser hvordan. 

Hva liker du å bruke ingefær til? Del gjerne hvis du har noen favoritter. :)

bilde_2_30.JPG
Kilder:
Nifab.no
Bruset S., Tveiten D.: Helse på grønn resept


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus